Sıkıldığım zaman blog sayfamdan “sonraki blog” ile diğer blog sayfalarını geziyorum. Ne kadar çok yemek üzerine blog var. Marifetli Türk hanımları hünerlerini sergileyip, tariflerini paylaşıyorlar. Eskiden gazeteler yemek kitapçıkları verirdi. İlk başlarda kupon toplanırdı. 5 saati tarifleri, et yemeği tarifleri annem zamanında çok toplayıp almış. Daha sonra hafta sonları küçük buklet şeklinde vermeye başlamışlardı. Hatırlıyorum bizim büfede bi çekmece bu kitapçıklardan var ama sorun annem kaç kere yapmış. Yaptığı kesin sonuç aldığı iki- üç tarif var hep onları yapar. Şimdi öylemi hiç kitap karıştırmaya gerek yok. İnternette çeşit çeşit tarifler var. Seç beğen al. Türk bayanlarını marifetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Yapıp yemekle kalmayıp, güzel güzel resimlerini de paylaşıyorlar internette. Emine Beder kıskanıyordur onları :))
Bende bugün tuzlu kurabiye yaptım. Ne zaman bi şey yapayım resmini çeker bloguma koyarım desem ya yanıyo, ya dibi tutuyo, bişi bişi oluyor. Pazar günü evde bayılmışken yeriz diye tuzlu kurabiye yaptım. Çok güzel olunca da hazır güzel oldu bari bloguma koyayım dedim. Canınız istediyse arayın isteyin yapmak çok kolay. Yapması, pişirmesi, dağınığı toplaması hepsi yarım saat sürmedi bile.
1 yumurta (sarı içine beyazı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Un
Bütün malzemeleri kabınıza koyun. Unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamına getirin. Bu kadar. Üstüne yumurtanın beyazını sürdükten sonra ister susam, ister çörek otu ne isterseniz koyun.
Çok kolaymış di mi. Ay gidip bi tane daha yiyim.
20 Mart 2010 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder